Jun 15, 2010, 9:58 AM

Вълчо - хулиган 

  Poetry » For kids
1309 0 20

 

     

 

Там, в далечната гора,

точно зад една скала,

е училището горско,

скрито от очите хорски.

Всеки ден, без много шум,

трупат знания и ум

във уроци и игри

животинките добри.

После чу се новина

във спокойната гора -

днес учителят засмян

води Вълчо–хулиган,

че ще учи отсега

той на Бухала в класа.

И беда подир беда

струпаха се начаса.

Вълчо себе си не вижда,

само другите обижда.

Бързо мъничкия Мечо

той нарече Мечо-Клечо.

Веселата ни Лисанка

се превърна в Дебеланка.

На внимателния Ежко

лепна тоя прякор - Смешко,

че със късите крачета

смешно по пътечка крета.

Трети ден повтаря пак -

Зайко Байко е глупак.

И не вижда тоз Вълчан,

че сам той е Мързелан.

Много прякори откри,

само двойки нареди.

Хем приятели си няма,

хем във втори клас остана!

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??