Вървя по дългия път и си мисля къде ли си?
Ела при мен и аз ще бъда твой.
Ела, ела при мен ти, птицо скитницо!
Ела ,душата ми изгори, капка надежда ми остави и ме унижи,
че любовта си аз разкрих, а ти душата ми уби.
Гледам те и какво да видя - ти си просто една жена
без душа ,такава аз не ща.
Няма смисъл от това да съм сляп като птица в ноща.
Да гледам аз в празнотата,
когато ти си просто една лъжа, изгубена мечта.
Минават дни, минават часове, минават минути и какво от това!
Нима светът се рухна в твоите крака?
Та дори и така да е, аз пак оставям птица, рееща се
в безкраиността на твоята лъжа.
Облян в мъка и самота аз ще продължа пътя си сам.
Сърцето ми ще зарасне, но ти ще бъдеш в мрак обляна и в сълзи,
ридаеща и мечтаеща да ти дам надежда пак...
19.01.2005
Васил Пенков.
© Васил Пенков All rights reserved.