Jul 13, 2013, 12:22 AM

Вътрешен бой 

  Poetry
583 0 2

Вий виждате ли в моето сърце

борбата ми и моите терзания?

Но пак са силни моите ръце -

макар и да съм пълен с отчаяние.

 

Дали четете в моите очи

за битката ми вътрешна, безкрайна?

Но нищо няма там да проличи -

и тя ще си остане моя тайна.

 

Отново се изправям - като бог,

подтиснал колебания, съмнения.

Пак водя бой безмилостен, жесток -

за да спечеля битки неспечелени.

 

И пак ще съм за вас неуловим.

Ще вкусите от моето презрение.

Да, зная, че не съм непобедим -

но няма да изпитам поражение.

 

Оставам тук - от друго съм тесто -

че мечът ми е още непречупен.

Предлагаха ми накити, злато -

но аз ще си остана неподкупен.

 

И вътре в мене яростен двубой

аз водя - с безпощаден неприятел.

Но утре, във последния си бой

ще викна на дуел дори съдбата.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??