Mar 22, 2007, 10:26 AM

ВЪЗКЛИЦАНИЕ ВЪВ ВЛАКА 

  Poetry
711 0 8

ВЪЗКЛИЦАНИЕ ВЪВ ВЛАКА

 

 

Хей, момиче, дето вече можеш

да усещаш в себе си плътта,

дето още хич не те тревожат

грешките на минали лета, -

ясно виждам: късо е купето,

за божествените ти бедра.

Аз си скъсах, без да ща, билета…

Раздвоих се, без да разбера…

Колко тясно в римите остава,

за да вместя тази голота!…

Мъчим се от мравка слон да правим,

а са малки нашите уста.

Затова те гледам и се моля:

всеки ден по дума да остане!

Хей, момиче, истината гола

е без плът, без дом и без стопанин…

Ванилин Гавраилов

© Ванилин Гавраилов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??