Jan 17, 2010, 11:05 PM

Възкръсване 

  Poetry » Love
571 0 2

ВЪЗКРЪСВАНЕ

 

Аз те виждах – преди да те срещна.

И рисувах те – без да те гледам...

Аз сънувах – как погледът сведен

озарен бе от пламък на свещи...

Аз познавах косата ти чудна,

а не бях я докосвал със пръсти...

И рисувах – рисувах я лудо

на вълни как се спуска към кръста ти...

Не познавах дори и лицето ти...

Ни смеха, ни гласа ти бях слушал.

Ала ето, че днес във ръцете ми

доверчиво намирам те сгушена...

Аз  те виждах, познавах те, мила...

И когато рисувах, се кръстех...

Ти в мечтите ми бе се родила...

И със теб днес отново възкръсвам...

 

© Георги Ванчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??