Jul 20, 2006, 1:13 PM

Южни суеверия 

  Poetry
675 0 21
Завърже ли се люлка над огнище
орисниците зли ще изгорят.
Заплаче ли дете в бездетна къща-
лозята златно грозде ще родят.

Измие ли мома очи в реката
по либе мъка няма да гори.
Окъпе ли снагата си в росата
невеста - женска рожба ще роди.

Замръкне ли те вечер в планината
и те заплачат със тъга чинари,
тръгни по сълзите им през гората-
та пътя ти нощта да изпревари.
 
Дано не срещнеш самодиви само
на пълнолуние да те свъртят в хоро,
че вечно недолюбен ще останеш
опие ли те самодивското миро!

© Бистра Малинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??