Облаци - памук раздърпан. Ден припича, два вали...
Времето съвсем се сбърка (като хората досущ, нали?)
Локвите - огледала̀ немити, юли пресуши със дъх.
Облачета като маргарити пръснаха нашир и длъж.
Слънцето - узряла пита, буди се в рибарска мрежа.
а една вълна сънлива топло го поглежда.
Юли, парещо - оранжев, с миди, с пеещи рапани.
Юли, пясъчен и плажен, медно-за̀лезен и кехлибарен.
С дъх на праскова и диня, на полета с лавандула.
С петдесет нюанса синьо лятото нахлува.
Юлски летни нощи, бляскав звезден шатър,
а светулките танцуват в приказен спектакъл.
Как да те запазя, юли - кратък като денонощие?
На лятото в средата точно, ще поставя многоточие!
© Даниела Виткова All rights reserved.