Jul 8, 2018, 11:27 AM

Юлско 

  Poetry
357 3 10

От тази сутрин съм море.

Вълните ми за обич пеят.

Дано и фарът разбере,

какво ми шепне тихо кеят.

 

Знам, в бляскавата синева

ще ме докосне с тиха нежност

една мелодия. Една

любов ще ми е неизбежност.

 

Ще се протягам страстно аз

изпод целувките на бриза.

Ще гасна в шеметен екстаз,

когато юли влюбен слиза

 

по стълби от лъчи и смях

и в мислите ми млад наднича.

Ще съм море... Нима е грях

към лятото да се затичам?

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??