За болката
И щом по пътя те настигне болка,
и тръгне с теб, и с времето расте,
и става от морето по-дълбока,
обсебва те, за да остане в теб,
с какво ли можеш ти да я прогониш?
Да се престориш, че не те боли;
да търсиш и причини, и виновни
или да я замерваш със стрели...?
Не се опитвай! Болката възкръсва.
Упорството ти няма да прости.
Но в онзи миг, когато те разкъсва,
вгради я в песен. Или в тъжен стих.
© Елица Ангелова All rights reserved.
вгради я в песен. Или в тъжен стих."