Feb 23, 2008, 4:00 PM

За един войник 

  Poetry » Humour
721 0 3

Дори и да го зърнеш ти за миг,

не ще забравиш нивга този лик,

един войник, така добър... открит

подмолен може би, но пък честит.

 

Далеч, повярвайте, е скромната ми реч,

главата своя да подложа на такава сеч -

от пагубна идея тук сега,

персона от такава висота,

неволно да обидя с парещи слова.

 

С могъщи плещи като на Атлас

подпира с ярост нашите съдби,

приятелството негов е компас,

балансът ни на него се крепи.

 

Така завърта нашите глави

с кроежите си смайващо добри,

че в адски огън сме готови да горим

като мънички пешки сред параден дим.

 

Макар увлечени във зрелищни игри,

нас никога не ще ни заболи,

щом командирът гръмко заяви:

"Вовеки нека да вали

над вас и мижавите ви души

море от гавра... куп лъжи,

макар и благородни те, сами

направили ви биха още по-добри!"

 

 

П. П. През моите писателски очи

         чрез твоите приятели едни

         с дълбок поклон чак доземи -

         ОБИЧАМЕ ТЕ,

                              здрав ни се върни!

© Ники All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Интересно!!!!
  • Винаги е хубяво да прочетеш един по-различен сюжет!


  • "че в адски огън сме готови да горим
    като мънички пешки сред параден дим."

Random works
: ??:??