Jan 6, 2017, 11:28 PM

За приятелите 

  Poetry » Other
495 3 3

Приятелството е нещо повече от чувство,
крепи те точно то, когато днес си сам.
Това е нещото, което бавно те отпуска
назад като погледнеш пътя извървян.

 

То няма вкус, ни цвят, ни мирис, братко.
Не е чеиз, стъкмен набързо във вързоп.
И както всички знаят - любовта е сладка,
така- приятелството вечно е, до гроб.

 

Не спирай там, където пътят свършва,
не си мисли, че днес безсилието те държи.
Нали и тези преди теб не скърши,
кръстопътят на човешките съдби

 

Не виждаш дирите пред теб оставени,
където проснат сред калта е твоят блян. 
Върви напред и сам кови съдбата си,
не съжалявай като стигнеш там.

 

Познай приятелят сред цялата тълпа,
ръката му стисни със свойта длан
Помни, приятелството, братко, е съдба.
Така човешкия живот е изтъкан.

 

© Joakim from the grave All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??