Прекрасна пролетна нощ,
двама млади стоят на брега на морето
и гледат приказната гледка
на лунното отражение.
Усмихнати и хванати за ръце,
потъват в любовните си мечти.
А те са тъй прекрасни,
почти могат да ги докоснат
и замечтано протягат ръце,
откъснали се от земния свят
на болки и лъжи.
Луната е образувала златна пътека
и двамата, хванати за ръце,
с бавни и тихи стъпки
се отправят на път
към онзи бленуван свят,
и вървейки по пътеката безкрайна,
те решават своята съдба
да бъдат заедно във вечността.
© Валентин Апостолов All rights reserved.