Oct 28, 2021, 7:36 AM

Заесенявам се 

  Poetry » Landscape
373 0 0

Заесенявам се.
Но не, не съхна и не вехна.
В боички топли аз обагрям се,
в златистомеден цвят ще грейна.

 

Давам на вятъра да разпилява косите ми 

и падат понякога листо по листо.
Но как да не давам? Преброени са дните ми,
няма да чакам да стана на сто.

 

Винаги готова съм, ярко нагиздена,
със златни обеци и колие във тон.
В жълто-оранжева рокля пременена,
като тиква върху сламен фон.

 

Сресвам се, слагам си любимото червило
алено, разбира се и парфюм от диви круши.
Вземам с мен запалка, дъвка и едно ветрило,
да паля по цигара, щом ми се допуши.

 

Не оставам дълго, но ще ме запомниш
нямам птици, сама си пея песента,
Ще копнееш в огъня ми да се стоплиш,
защото тръгна ли си, идва зимата.

© Фатиме Шахин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??