Jul 10, 2013, 9:54 PM

Залез 

  Poetry » Landscape
1261 3 10

ЗАЛЕЗ

(над язовир Студен кладенец)

 

Последен слънчев лъч земята гали;
целувка взима си за „Лека нощ“.
Над езерното водно огледало
блести в червено като меден грош.

 

Пълзи по хълма залезът лениво.
В цигулков шепот  песен на щурец
по склоновете нежно се разлива,
в килим се стели от зелен конец.

 

Потрепва въздухът тревоуханно –
сбогуване с угасващия ден –
и в топлото му вечерно дихание
е скрит животът – чист и прероден…

© Анахид Чальовска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??