Dec 21, 2022, 11:12 AM

Записки за никъде 

  Poetry » Civilian
295 2 6

ЗАПИСКИ ЗА НИКЪДЕ

Водата е с метален вкус,
а въздухът – горещ до съсък.
Знам всички притчи наизуст.
Но нейде нишката се скъса.

Воюваме – бойци на фронт,
за който нищичко не знаем.
Порутеният хоризонт
поглъща взетото назаем.

Защо в просторния си дом
от всичко крачим – недоволни.
С омраза и всеобщ погром –
векът с това ли ще ни помни?

Земя, ти толкова търпиш.
А знам, че в мъки си родила –
богат и беден, духом нищ –
и всеки ти е скъп и свиден.

Нима, Творецо, си сгрешил,
от кал когато си ни месил,
щом траеш всеки водевил
или двуличните ни меси?

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??