Nov 16, 2007, 12:14 PM

Защо? 

  Poetry » Phylosophy
915 0 9

Защо мълчи над мен дъгата,

изтъкана от разкъсани цветя?

Защо мълчи във мен душата,

изтъкана от подпалени поля?

 

Защо студен е този свят,

и топлите сърца изстиват?

Защо студен е всеки цвят

и топлите очи загниват?

 

Защо боли от белотата

на зимното, замръзнало небе?

Защо боли от тишината

на голямото, замръзващо сърце?

 

Защо телата ни тежат,

когато искаме да литнем на високо?

Защо телата ни крещят

когато пак

                     е

                          толко`

                                       празно

                                                         и

                                                             широко?

© Йордан Серафимов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??