Jul 27, 2023, 8:58 AM

Защото добротата е Любов 

  Poetry
262 3 5

ЗАЩОТО ДОБРОТАТА Е ЛЮБОВ

 

... аз се научих да живея просто – и да ме радва всеки земен миг –

добро човече в шепата на Господ, не съм сюблимен, нито съм велик,

наясно съм какво съм – и защо съм на този опак свят и аз дошъл,

за царя – и за храмовия просяк, човек ли съм, не искам да съм вълк! –

да бъда брат на прелетните птички, да ги посрещам с обич през април,

 

и хората да са щастливи – всички! – защото Господ тъй е наредил,

дори един човек край мен да страда, да си му дам последните пари –

това ще ми е висшата награда! – да хлътна във очите му добри.

Аз вече знам – и утре ще пребъда! – дори да пукна нявга в "Пирогов".

Защото добротата е присъда. Защото добротата е Любов!

 

26 юлий 2023 г.

гр. София, 20, 40 ч.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??