Jun 19, 2024, 11:02 AM

Защото те видях 

  Poetry » Phylosophy
104 3 5

Живея по средата на живота,

до болка натежал от свойто минало, 

към светлото си бъдеще подносил - 

одеждите с петната от мастило.

Но слава Богу! Те ще ми напомнят, 

кому какво съм взел, или пък дал, 

и в тъмните ъглѝ на мойта скромност, 

как сбирах смелост с лист и химикал...

А днес, очи не светят срещу мене.

Човеците се търсят във екрана, 

модерни във самотното си време,

в което любовта е глухоняма.

Където се надяват на случайност,

в очакване на дата за безсмъртие,

а в своята пословична нехайност, 

и Господа винят, че им се сърди... 

За жалост, не отглеждам оптимизъм. 

От тъжната реалност му е тясно. 

Надеждата е скъсаната риза 

на вярата ми - буен саморасляк. 

И дълго, допреди да се спомѝна, 

ще сбирам мойта радост с пълни шепи, 

че в този свят - късмет е да те имам  

сред хората, за щастието слепи... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

18.06.2024

 

 

 

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??