Есен е вече, море!
Бриза мете листата,
посивяло е синьото небе,
замлъкнал е глъча на децата.
Това натъжава те, море,
така на мен приличаш,
споделената мъка е на две,
да спреш тежко да въздишаш.
Ти загуби веселбата на плажа,
аз разделих се с няколко любови,
как сега да ти кажа,
че за семейство не бяха готови.
Такива са днес времената,
прибрала е крила любовта,
вперил е всеки поглед в парата,
опиата превзел е нощта.
Затуй не тъжи, море!
Ще чакаме другото лято
пак до мен любов да спре,
при теб да се върне веселото ято!
© Никола Яндов All rights reserved.