Jul 27, 2019, 12:46 AM

Завист 

  Poetry
878 0 3

Едно дете вървеше към школото,
без никакво желание и плам
сякаш бе на пътя за Голгота
с товар от престъпления и срам.

 

Макар да го изпрати със целувки
и със закуска в ранните зори
за нови дрехи, чанта и обувки
на майка му не стигнаха пари.

 

Със завист то загледа се в едно
момче със дрехи и обувки модни.
Душата му изпълни се със зло
и изкуши се даже да открадне.

 

Но истината грозна лъсна гола
щом богаташа със безгрижен вид
прислугата пренесе го на стола,
че той отдавна беше инвалид.
 

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??