Отново се опитваш да ме смачкаш,
да ме изтриеш от лицето на земята.
Да ме погубиш нейде в тълпата.
Светица скромна и добра,
жената с твърдата ръка.
Жената с многото мъже
(разбили нейното сърце).
И благородна е била,
не злословела на никой зад гърба.
А после пак ще се разплачеш ти като сираче,
на онеправданите другарче.
Но стига вече, престани!
Толкоз подла не бъди!
© Цветомира Тинкова All rights reserved.