Завръщане
Страстта изпи с очите си мига,
а той-наясно с нейните кроежи,
посрещна слънчевата светлина
за да я пита как си и къде си.
Шуми с отлитащите си листа
романът вечен като кръговрата.
Отново в корена на своите стебла
завръщат се да презимуват
поривите на живота.
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.