Dec 22, 2022, 7:24 AM

Зимно, изпепеляващо 

  Poetry » Phylosophy
204 0 1

Горчат сълзите повече от сутрешно кафе

и няма хапче, с което аз да ги сподавя…

Когато ги докоснеш са меки като кадифе,

но изгарят кожата ми и са като жива лава.

 

Вулкан задрямал във сърцето е под пара

и разтапя до червено ледения му метал.

Събужда се отново в своя болка стара…

И напомня за момент отдавна изгорял…

 

Остави ме. Моля те, недей гаси пожара…

Нека там да пламне, в оная сухата трева…

И гледай само отровен бурен как изгаря…

А от пепелта пониква преродена любовта…

 

Плисни водата океанска лека и студена…

Укроти ме после във вълните от екстаз…

Изгаси гнева ми с леката си морска пяна.

Русалка моя, покажи ми нежната си страст.

 

И накрая недей забравя да ме целунеш.

Макар безплътен да съм, моля те, ела…

Не ще допусна ти тъжна някога да бъдеш…

Ще те обичам, дори да липсвам във света.

© Христо Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??