Jan 1, 2014, 10:46 PM

Златно българско момиче 

  Poetry » Civilian
470 0 0
 
Посвещавам на нашите олимпийски момичета състезавайки за слава на родината.

Младо българско девойче,
патриот да си е демоде.
Знай, родината, момиче,
там е де се чувстваш най–добре.
Никак не е днес престижно
поданик да си на таз` страна,
да живееш е обидно
във прокълната навек земя.
Де мошеникът – бандита
мародерства, лъже и краде
и интригите заплита
както ги умее най–добре.
Де за трийсет сребърника
майка, татко, братя и сестра
би затрил ги в миг мръсника
щом изгода има от това.
Мислиш – че са господата
придобили благините с труд –
пълнели са си гърлата
жадно със народна пот и кръв!
Те народа ни ругаят:
бил е скапан, недодялан – прост.
Срещу правдата роптаят –
борят се за власт, пари и пост.
Твойта вяра,чест, достойнство
не ще купят те с пари
и за собствено охолство
не продаваш род, родина ти!
Не за снобска спортна слава
ти се бориш да си на върха,
а за нашата прослава –
да пребъде нашата страна!
Златно българско момиче,
знай, на твойто място всеки друг
предпочел ги би парите
пред свещен завет – синовен дълг.
Не и ти, девойко мила –
гордостта на цял един народ.
Ти не би се унижила
сал` на думи да си патриот!

22.ХІІ. 2013 год.

© Христо Оджаков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??