Една Звезда над Витлеем
и толкова надежди.
Едно дете, призвано
да промени Света.
Пророците мълвяха:"Идва Той"
във тайни срещи.
Йоан покръстваше неверници
в йорданската река.
В онази нощ
роди се Опрощение –
Синът, изпратен
да изкупи греховете.
Хората, вторачени в небето,
виждаха Знамение.
Цар Ирод тръпнеше,
обзет от страховете.
Изминал своят земен път,
Синът отиде на небето.
Остави Вярата, Надеждата
и Любовта.
Коледната нощ – една искра
на всекиго в сърцето,
милосърдие в душите.
Радостта вместо скръбта.
Декември, 2016г.
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.
Гавраил, стихотворението ти е поднесено по един много специален начин, така, че не просто да се усети духът на Коледа, а да се усети същността! С раждането на Спасителят започва и едно ново начало! Благодаря ти! Честито рождество!