Jul 25, 2019, 7:44 PM

Звездите и черната им дупка 

  Poetry » Love
493 0 1

Звездите на моето небе
Черната дупка видяха.
Не, не която и да е,
а тази, дето си е тяхна.
Тази, дето ги засмуква,
изважда всеки техен атом,
ядрото им, за да напука.
А после тръгва, някъде нататък,
да взривява чужди вселени.
Звездите светят, бледи и сами,
бленувайки за черни вени,
за пукот, за трошене и за вик.
Звездите светят и без нея.
Но след ери, две или три,
галактика им тя ще намери,
с блясъка им да се упои.

 

Космосът мълчаливо се обръща.
Кой другия повече обожава –
този, който все се връща,
или този, който го позволява?

 

25.07.2019г.
гр.Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мариана, много ти благодаря! В този стих е останала голяма част от душата ми...
Random works
: ??:??