3.12.2019 г., 18:28 ч.

*** 

  Поезия » Философска
334 6 7

С анекдоти и поеми,
прозата си сме окичили,
че напук на вълче време,
по човешки сме обичали.

И нещата всъщност прости,
са в основата на сложното,
глад духовен, суша, пости...
Вярваме и в невъзможното.

Очилата ни ли? Цветни,
но с отенъци на сивото.
И в душите си поети,
сме праханът...И огнивото...

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Нейната шапка не е от небе,
тя е женица невзрачна.
Има си погледа син и боде
алчната сянка на здрача.
Носи в косите си пепел от страх, ...
  573  28 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??