3.05.2019 г., 11:33 ч.

Бърза и хищна стоножка 

  Поезия » Друга
297 1 4

нужен е размисъл
и поне малко чувства
за да оправдаеш смъртта
като гузно погалване
след груба поезия

***
Само родените навреме
не ги убиват,
когато бързат
да умрат предварително.
Така се започва винаги-
някой ти дава времето
и от теб 
нищо не зависи.
Два, три фалшиви такта
на кълнящо се ехо,
че е баща 
на всички иронии.

***

всички уточнения 
на време
падат като камъни
от небето
твоето Никога
и моето Някога
са ангели
които ги хвърлят

***

любовта ни е
бърза и хищна
стоножка
докато ти й
дърпаш юздите
аз се опивам 
да й обуя
обувките

***
Когато фасулът увря,
си признахме
единствената реалност.
Прегърнахме грозната 
истина
и се отрекохме
от виновната правда.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Райна,когато осъзнаем грозната истина сигурно ще оправдаем виновната правда.
  • Хареса ми за стоножката, Райна!
  • Хареса ми.
  • Толкова много попадения: "виновната правда", "любовта (ни е) бърза и хищна стоножка", "Само родените навреме не ги убиват, когато бързат да умрат предварително". Поздравление, Райна, винаги изненадваш с парадокси!
Предложения
: ??:??