13.12.2010 г., 19:05 ч.

Една друга Коледа - участие в Четвърти Коледен Творчески Фестивал 

  Поезия » Друга
1426 0 25

Дали да чака Коледното чудо?

Не всеки среща своя Жан Валжан...

 

Козета тази нощ остана будна,

със поглед,  втренчен в стария таван.

Оттам, през  скърцащата капандура,

ще дойде той с еленова шейна.

Звънчетата ù нежно ще разбудят

смълчаната и смръщена луна.

И с пръчица вълшебна ще докосне

угриженото слабо личице.

Какво ли във торбата си ù носи?

Тревожно бие детското сърце...

 

Елените понасят се нататък...

Пред този праг те никога не спират.

Козета се изправя до вратата.

Мечтите си в обувчица побира.

 

След миг утихна. Стана страшно. Тъмно.

Отишъл си е старецът желан...

Сирачето самотно се обърна

и... срещна погледа на Жан Валжан.

 

И в тази нощ на приказни вълшебства

в обувката жълтица заблестя.

Козета се превърна във принцеса.

 

На Коледа се случват чудеса.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??