25.01.2017 г., 13:50 ч.

Една любов не може да те лъже 

  Поезия » Друга
1900 9 12

Една любов не може да те лъже.

В очите ще те гледа с обожание.

Ще е открита в минало и бъдеще.  

И ще отрича всяко притежание.  

 

Ще бъде чиста, ясна, без мъглявини.

Прозрачност ще е второто ѝ име.

Облечена във честност, ще искри.

Ще те дари със всичко без да взима.  

 

Една любов е пълна със увереност.

Съмненията чужди са по същност.

Не търси доказателства за себе си.

Душата ти с доверие обгръща.  

 

Една любов не може да те има.

Ще ти припомни даже, че роден си със крила.

Ще те научи да летиш, ще влива сила.

Подреже ли ги, знай – не е любов това.   

 

 

31/07/2016

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??