27.05.2020 г., 11:57 ч.

И този път 

  Поезия » Друга
252 3 5

Калинка е Земята - в тръпните ми длани -
с разтворени крилца и точки звездни.
Усещане за волен полет ще остане,
дори когато слънцето залезне.

 

Дъждът разплаква трудни, сушави години,
вода запълва - пропасти, понори.
Щурче в душата чака - пороят да отмине
и къта песен за цветя и хора.

 

Светулка плаха полет гълъбов повежда,
откършил вятър клонче - от маслина.
Дъгата грейва - седемцветната надежда,
и този път потопът грешните отмина.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??