Тишина във броени минути.
Минути, отделящи началото.
В очакване да грейне чудото,
притаили са дъх всички в залата.
Диригентът протяга ръка.
Сгъстява се, замръзва въздухът
и кротко над ръката му поляга.
А звуците потрепват и препускат
като отронени от вятъра листа,
превърнали се неусетно в птици...
Плющят криле над изоставени гнезда,
кръжат, летейки все по-ниско...
Шуми гора, бълбука ручей.
Препуска кон по прашен път.
Звънтят коси в ливада тучна.
Пчели във въздуха жужат...
Тъмнеят облаци и вятърът
огъва клоните с враждебност...
Прикапват капки и прозвънват
стъкла...
Покланя се диригентът.
Аплодисменти грабват тишината...
© Дочка Василева Всички права запазени