20.12.2018 г., 19:50 ч.

Липси 

  Поезия » Любовна
409 1 3

Всяка липса изцеждам в сълза 

в кутия събирам една по една.

Заключвам я бързо и скривам дълбоко

в сандък със тъги на сърцето широко.

 

Наместо очите, устни се усмихват,

поддържат илюзия, че съм щастлива.

А далеч от ума, далеч от лицето

са кътчета тайни, навътре в сърцето.

 

Изчакват коварно да падне нощта.

Стоя уязвима в студената стая,

свалям си маските, стояли през деня.

Ако случайно на нощното шкафче забравя

 

безотговорно за кутиите свои ключа,

сандъкът с тъгите сам се отваря.

Срива се сякаш язовирна стена, 

сред потопа в леглото безпомощно се давя.

© Доротея Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??