22.12.2009 г., 23:09 ч.

Подаръкът, който получих след 35 години 

  Поезия » Друга
2361 2 48

Престанах в Дядо Коледа да вярвам,

когато бях на четири едва.

Написах му писмо, че се надявам

баща ми да се върне у дома.

 

Получих... кукла. Истинска. Принцеса

с коси от слънце, рокля на звезди.

Помислих, че объркал е адреса..

Реших - и Дядо Коледа греши.

 

Пораснах без подарък. В каталога

с подаръците липсваше баща.

По Коледите псувах тихо Бога,

инатено завита през глава.

 

Един ден се почука на вратата...

Затичах се... Отворих... Онемях...

Подаръкът... Със  куфар във ръката...

По шепота в сърцето разпознах.

 

Сълзите ми във прошка се изляха.

- Добре дошъл! - успях да промълвя...

А Господ показалец ми размаха:

- Е, още ли не вярваш в чудеса?

 

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??