28.05.2017 г., 2:09 ч.

Последните любови 

  Поезия » Друга
445 3 11

Последните любови.

 

Да пием за мъжете и жените,
които ни оставиха да страдаме!
Изписаха ни вежди, а очите им –
избодохме със нашите наздравици.

 

Вдигнете чашите, да ги оплачем,
свещи́ да им запалим за късмет,
защото ние може да се влачим,
но никога не спираме. Напред!

 

Последната любов, ще я възпея,
защото само тя ще ми е важна,
от грешни хора, в опит да живея,
научих си очите да са влажни..

 

Отново ми се плаче, но от радост!
И сякаш никога така не е било,
душата ми е песен, и е младост,
и всяко зло е, казват за добро..

 

Да пием за мъжете и жените,
които и във ада, и във рая,
остават и преплитат си съдбите,
онези, за които сме безкрая!..

 

Данаил Антонов
Danny Diester
Diester's Poetry
19.05.2017

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??