30.05.2020 г., 10:00 ч.

Приказна носталгия... 

  Поезия » Пейзажна, Гражданска, Друга
335 0 0

 

Приказна носталгия...

                      Pro domo sua

 

... вече́рник от Балкана слиза,

люлее медени звънчета –

денят на пръсти се изниза

преди да гръмнат в хор щурчетата...

 

След малко вече и звездите

ще трепкат горе в Необята,

погалени от хлад тревите

ще спят във скута на тъмата...

 

Природата заспива, цялата –

на днес безименното място,

със всичко дето е останало:

като Носталгия прекрасно!...

 

И само старата ни къща

навярно вечно ще е  будна

в очакване...Но кой се връща

избрал преди Съдба разблудна!?...

 

... Дори и в къщата в съседство

със полусрутени дувари,

днес не живее вече Детството –

с врати отдавна не отваряни...

 

... и тихо е във махалата –

навремени́ пролайва куче..

       *    *    *    *

– От тука вече и Съдбата

не може нищо да научи!...

 

29.05.2020.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??