Били сме изградили демокрация –
най-справедливият измислен строй.
А всъщност се оказа излагация,
несвършващият български завой.
Направен беше план, доста отдавна,
за крадене, източване, фалит.
А разиграха сценка театрална
за благоденствие и свободи.
Размътиха водата до безкрайност
и в блатото, създадено от тях
се грабеше в размери свръхбрутални,
лъжата стана уличен плакат.
Законите са само за глупаци,
за тарикати има си врати.
Чрез наглостта си алчните простаци,
се къпеха в откраднати пари.
А хората, до крайност заслепени,
се лашкаха сред мътната вода.
И пръкнаха се бг милионери
със схеми мафиотски – до една.
Царува пошлост, кич и простотия,
господства бедност, злоба и разврат.
Страхът е днешната ни орисия,
с агресията са сестра и брат.
© Данаил Таков Всички права запазени