СЛАДКО ОТ КОСТИЛКИ
Диагноза: Жив, но в недоимък.
Самотата - с форма на вретено.
Джоба - празен. А живота - в примка
от десетки сметки неплатени.
Чаша вино. Друга. Пак... Бутилка.
А в тефтера низ от вересии.
Друго няма. Дни като костилки.
Като смърт с въже на дълга шия.
Вик нечут. И светлина за други.
Перспективи в блян и непрогледност.
Само бръснещ вятър за заслуги
в пътя към смъртта. С медал за вечност.
25.10.2015
© Мария Панайотова Всички права запазени