5.02.2013 г., 19:55 ч.

Улов 

  Поезия » Друга
714 0 10

Наоколо кръжаха лешояди...

Пронизана бе със прецизна точност.

Животът спря за миг на бавен кадър,

а после се превърна в многоточие.

 

Тя беше птица, от любов родена,

разперила за полет пръв крилата.

Куршумът пръсна младите ù вени.

И сляха се небето и земята.

 

Последен писък, тих като въздишка.

Нахлу нощта в смълчаните зеници.

 

... Ловецът, без терзания излишни,

си тръгна, горд с простреляната птица...

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??