26.05.2012 г., 16:07 ч.

(За)връщане 

  Поезия » Философска
878 1 11

Под мене са се сплели тротоарите
от твърде много стъпване по тях.
Оплела съм се пагубно във дланите,
в които доброволно заживях.

И пътищата тук, макар и дълги,
приличат все на връщане обратно
и даже и да спра да се помръдвам,
аз пак достигам тук и безвъзвратно

се губя по познатите места.
(Аз може да съм сляпа, но навярно
във тези длани има светлина.)

И станала бездомница от бягане,
от улиците, дето съм живяла,
разбирам - след поредното си падане -
от бродене забравих да съм цяла.

                                                        23.05.2012 г.

© Наталия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??