28.02.2020 г., 7:46 ч.

Забвение. 

  Поезия » Любовна, Философска
588 1 4

 

По някаква случайност ако питаш, 

дали съм много тъжен и отчаян? 

Не. Скучно ми е. И си пиша. 

Каквото, ако бяхме заедно... 

Измислям си безбрежните морета. 

И пясъци, пустинни за миражи. 

Разказващи истории, дървета. 

Рисувам даже влюбени пейзажи. 

Не ми е до сълзи и разболяване. 

Защо съм още жив ако ще страдам? 

Платих си греховете на сбогуване, 

а Господ отредил е да остана. 

Не знам дали душата ми ще мѝрне 

и чак, когато тялото напусне, 

но знаеш, че сърцето ми е спирало 

и колкото е празно в мен, е пусто. 

Сега съм оправдан пред самотата си. 

Без чувства и надежди. Без очакване. 

Любови ще почиват във забрава. 

А тебе, който ще да те изплаква... 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми!
  • Не ми е до сълзи и разболяване.
    Защо съм още жив ако ще страдам?
    Платих си греховете на сбогуване,
    а Господ отредил е да остана.
  • "Не. Скучно ми е. И си пиша " 😁😁👌👌
  • Не съм ти чела нещата, но от това, което виждам има много достойнство в тъгата ти. Никакъв хленч. Достолепна някак си. И въобще....красива
Предложения
: ??:??