Dec 8, 2023, 5:29 PM

08. 12 2023 

  Poetry » Other
275 5 14

Светът е друг, а ние  сме си същите,
китарата ми само онемя.
Май тясна ти е на небето къщата.
Надничаш ли към старата Земя?

Запяваш ли и ти с ангелогласните?
Аз песните ти зная, до една.
А с тях е малък шансът  да си паснете,
а моят  свят посърна, обедня.

Останаха ми плочите и слепите,
плакати по студените стени...
На топло "Вчера" гуши  ми се в шепите,
а днес вилнее с болести, войни.

Духът ми лута се и изоставен е,
като акорд сред зимата навън.
Когато нямаш  нищичко за правене –
запей! И събуди света от сън...

 

 

https://youtu.be/kMMdblS_WNY?si=9iYC_jrSgoi-_2XO

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??