Oct 21, 2024, 7:29 AM

* * * 

  Poetry » Phylosophy, Other
97 2 10

Есента ръси злато край мен -

мек килим от листа пожълтели, 

резен слънце, с любов напоен 

в октомврийската късна неделя. 

 

И не мисля за нищо, освен 

колко хубав и прост е животът-

да отваряш очи всеки ден 

и да дишаш, да дишаш с охота. 

 

Есента носи лека тъга, 

сякаш нещо от мен си отива, 

но очите ми виждат дъга 

и през облаци мрачни и сиви. 

 

Есента ми помахва с листа, 

аз й вярвам и тръгвам след нея. 

Време, чувства, мечти не пестя, 

а живея, живея, живея. 

 

Нина Сариева 

© Nina Sarieva All rights reserved.

The work is a contestant:

Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??