Nov 13, 2009, 11:39 PM

*** 

  Poetry » Phylosophy
1278 0 23

Не съм тревата,

която послушно ляга под краката ви.

Не съм и лозината услужливо огъната.

Бих искала да съм вашето слънце,

но като вас се свивам от студа,

бих искала да съм водата ви,

но от жажда и аз изгарям.

Ако можех да бъда поне росата,

която всяка тъга измива,

а не - с сълзите си да ви обливам.

Все пак нещо от мен сигурно има

в цветята, росата, водата...

Иначе защо мислите толкова ги обичам,

ако те на мен поне мъничко не приличат?

 

© Диана Атанасова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??