Едни очи споделят Черното и Бялото -
сиамските близнаци от Небето и Земята.
Слепени във лицата си - те гледат винаги във другия, но виждат в него - себе си.
Родил се е тогава силуетът на Човека - по средата -
способен да решава със сърцето и главата си -
проклятие ли е съдбата му,
или е дарба времето.
По-късно,
от човека се родило Огледалото.
© Северина Даниелова All rights reserved.