À la guerre comme à la guerre.
Животът ни е като водевил във стар театър
с подмяна честа на актьорите,
а любовта е оня вятър
от вентилаторите зад декорите...
И смешни са наивните представи,
че уж светът бил сътворен за двама,
когато монолозите остават
в завършека на всяка драма.
... И всичко е игра и бутафория,
единствено смъртта не е измислена
и затова, преди да минем във историята,
умираме, за съжаление, наистина!..
д-р Коста Качев
*фр.: на война като на война
© Коста Качев All rights reserved.