Sep 25, 2022, 11:17 AM

А времето танцува валс 

  Poetry » Other
617 9 12

На изток хоризонтът се пропука,

отвори път във злато и сребро

и Утрото  си свирка, не му пука,

надъхано със младост и добро.

 

И неусетно как - израстна в Ден.

Забързан е и вечно няма време,

залисан той, във пътя устремен

не би могъл и края да приеме.

 

Смълчан до болка Залезът унесен

рисува мисли в тъжно и червено

и тихичко допява свойта песен

на чувствата морето укротено.

 

И Нощ е вече, няма светлина,

обърнат вододел е, спят звездите

там  горе – в синьо, долу – тъмнина,

сънува тя на утрото мечтите ...

© toti All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??