Apr 10, 2020, 9:02 AM

А всъщност сме деца на гордостта 

  Poetry » Other
673 3 7

Прости ни, Боже, търсим Те по празници
или когато дойдат страшни дни,
държим се за поверия – като удавници
и вярваме, че много сме добри.

 

Посипваме главите си със пепел,
показваме се кротки пред света,
нахлузваме си образа най-светъл,
а всъщност сме деца на гордостта.

 

Прости ни, Боже! Толкова сме жалки,
робуваме на всяка суета,
с дела безумни или твърде малки
„спасяваме” горката си душа!

© Руми All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??