Dec 18, 2021, 5:36 PM  

Ама няма! 

  Poetry » Humour
258 1 6

Понеже днес съм сита и добра,
в стомаха филхармония не свири.
Кило похапнах печени ребра
и шмугнаха се нейде двете бири,

 

че трябваше пожари да гасят,
от люта чушка. А мъжът ми рече:
— Жената сита, ох, блаженство, брат!
Ще слезе от метлата тази вечер!

 

А то диети мерки, списък цял,
И в кухнята персона съм – нон грата
и хем не ям и аз, не съм и спал,
като дервиш върти се из кревата.

 

До понеделник има още ден,
широк живот, а гащи – отеснели.
И няма да ми каже той на мен,
ще подкрепи възвишените цели.

 

Ако от глад съвсем се "възнеса",
ще му залипсвам зная. Ама няма!
Ще ги "одялам" тези телеса
И друг ще си намеря! Даже двама...
 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??