Oct 2, 2017, 1:35 AM

Артикул 

  Poetry » Love
984 4 6


На малка сергия посред магазини
сред куп магданоз и картоф,
със бял етикет без цена и без име
видях да продават любов.

Явно съвсем непотребна била е,
или е на някой тежала.
Но видно отдавна изхвърлена тя е
че доста е пепел събрала.

Дали да я купя за миг се замислих,
не беше ми нужна такава.
Попитах търговеца колко и иска,
а той за стотинки я давал.

Тогава я купих, и бързо понесох
покупката в малко сандъче.
А после убих я от жал, беше лесно.
Че жива се повече мъчи.

Недейте оставя за продан любов,
тя само чрез двама цъфти.
Останеш ли сам, наметни и покров,
във спомен тя вечно да спи.

За всяка любов е платено с живот,
не на всеки такава се дава.
Да умира с години, артикул на плот
сред картофи – не заслужава!

© Николай Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??